En röst mot Jimmie

Känner du dig trött på politik i allmänhet och våra politiska partier i synnerhet? Känns det som att du inte vill rösta på något politiskt parti, eftersom du inte tycker att något förtjänar ditt stöd? Känner du samtidigt att du vill rösta mot SD snarare än på ett parti? Om svaret på ovanstående frågor är ja borde du kolla in enrostmotjimmie.se

enrostmotjimmie.se

I vanliga fall hjälper jag uppdragsgivare att nå ut med sina budskap. Så är det inte den här gången. Istället vill jag lyfta fram ett initiativ som jag och några branschkollegor snickrat ihop. Vi är några helt vanliga politiskt utmattade, partimässigt förvirrade väljare som tror på alla människors lika värde. Och vi vill försöka dra vårt strå till stacken när det gäller att få folk att faktiskt gå och rösta mot SD i EU-valet den 25 maj.

I förra EU-valet röstade bara 46%. En deprimerande låg siffra. Men valet är viktigt eftersom våra folkvalda tar plats i världens kanske mäktigaste parlament. Vilka vi skickar till EU spelar därför roll. Och oavsett vad man tycker om våra politiska partier så har de alla i grunden en humanistisk människosyn och tror på alla människors lika värde. Med ett uppenbart undantag då förstås.

Sajten är simpel och har inga (parti-)färger alls. Den är också helt ideell. På sajten kan du slumpa fram en kandidat från något av de övriga politiska partierna som kampanjar till EU-valet. Du kan sedan dela ditt resultat på Twitter och Facebook, där du förklarar att du kommer gå att rösta mot SD i EU-valet. Samtidigt tydliggör du att du slumpat bort din röst, eftersom inget av de övriga partierna aktivt har förtjänat den.

Sajten gör det alltså möjligt att tydligt markera sin besvikelse mot de övriga partierna. Samtidigt pushar den för att faktiskt gå och rösta i EU-valet och använda sin röst för att rösta mot Sverigedemokraterna.

Gå gärna in på enrostmotjimmie.se och titta! Använd slumpgeneratorn om du är osäker på vilket parti du vill rösta på, men vill rösta mot SD. Och känner du någon som har blivit så desillusionerad att hen kanske inte kommer att rösta alls får du också gärna tipsa om enrostmotjimmie.se. Ju fler som går och röstar mot SD den 25 maj desto bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s