En kampanj jag önskar att jag har gjort #1

Julhandeln betyder högtryck i reklambranschen och alla aktörer slår på stora trumman för att få mig att handla just deras varumärke. Det är en härlig tid med andra ord! Jag blir också påmind om en pärla till julreklam, som jag önskar att jag hade gjort – John Lewis ”The long wait” från 2011.

Jag är själv pappa till några pojkar, vilket så klart är en förklaring till varför jag smälter för den här. Men jag är också oerhört förtjust i hur byrån Adam & Eve berättar historien genom att dramatisera alla dessa vardagliga ögonblick. Och att de lyckades få Morrisseys välsignelse att göra en cover på en gammal b-sida.

Den stora anledningen till varför jag älskar filmen är ändå twisten på slutet. Jag blir överraskad och glad. Och imponeras hur de fångar upp briefen:

 To press home the real meaning of Christmas – that it is better to give than to receive.

Sedan 2011 handlar jag alla mina julklappar på John Lewis!

  1. Pingback: En kampanj jag önskar att jag har gjort #3 | Den mänskliga faktorn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s