En egoistisk idé

En ny blogg om planning, strategi och reklam – exakt vad världen behöver! Dessutom med en hel del längre texter, som är lite väl omständliga ibland.

Syftet med bloggen är helt egoistisk, jag vill få din hjälp att lära mig mer. Jag har en några minnesanteckningar som jag puttar ut här med förhoppningen om att någon vill läsa och kommentera. Anteckningarna är ok nu, men ibland känner jag att resonemanget haltar och jag skulle därför vilja få fler infallsvinklar och synpunkter på innehållet.

Så kom gärna på besök och tyck till! Det vore jätteroligt, speciellt nu när flera tidigare bra planning- och strategibloggar gått ner i aktivitetsnivå. Några tuffar förhoppningsvis igång igen – ni är saknade! Och det är lite ert fel att jag nu tvingas sätta igång på egen hand.

Målet för hösten är att publicera ett nytt, längre inlägg varannan vecka. Eftersom jag tror på deadlines planerar jag att hålla mig till ett fast publiceringsdag – tisdagar – med start 24 september. Bara att kryssa i kalendern med andra ord! Första inlägget går under det rafflande arbetsnamnet ”Ointressant reklam” och är mer av en påminnare, snarare än ett kontroversiellt ställningstagande. Men jag tycker att texten på ett fint sätt krattar manegen för framtida ämnen. Och jag kommer säkert att pytsa ut någon minipost innan dess – jag har alldeles för många slides som längtar efter att få se dagens ljus.

Jag vill varna er för att jag har en förkärlek för empiri och tycker att vi i branschen ibland bländas av ”sunt förnuft”, tyckanden eller fladdriga tankegångar. Låt oss sluta med det och hela tiden kritiskt granska våra källor. Jag ska göra mitt bästa för att vara transparent med vad jag bygger mitt resonemang på, så att du själv kan bilda dig en uppfattning om sanningshalten. För en del källor är betydligt bättre än andra. Och vi tjänar alla på att ta död på en del reklam-myter som florerar i undervegetationen.

Vi säger så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s